Ook in de provincie Zeeland is het huisartsentekort voelbaar. Een uitdaging? Een kans! Voor jou als arts in opleiding. Je hebt hier namelijk de garantie van een opleidingsplaats en/of werkplek voor de toekomst. Nieuwsgierig naar de regio en de mogelijkheden? Lees snel verder.

Erasmus MC pilot Zeeland

Studeer je aan het Erasmus MC? Dan kun je ervoor kiezen om de gehele huisartsenopleiding in Zeeland te doen. De pilot in Zeeland is voor veel aankomend huisartsen een mooie kans om ervaring op te doen in de volle breedte van het vak en te genieten van het stedelijk kustleven. Zo help je bij het terugdringen van het huisartsentekort in de provincie. Ook draag je bij aan een mooie, evenwichtige verdeling over de beschikbare opleidingsplaatsen. Kies je hiervoor, dan krijg je gedurende de opleiding een goede indruk van hoe het er in deze fijne regio aan toegaat en hoe het patiëntaanbod eruitziet. Met als doel: je te verrassen met wat de omgeving je te bieden heeft en de binding te versterken. Met de verwachting dat je je als huisarts in Zeeland zal vestigen. 

Word je geplaatst in Zeeland, dan is het de bedoeling dat je woonachtig bent in de provincie of ernaartoe wilt verhuizen. Tijdens de eerste 6 maanden van de opleiding kun je hiervoor beroep doen op een verhuisvergoeding. Huisartsen in Zeeland ondersteunt (aankomende) huisartsen en faciliteert en organiseert activiteiten die ervoor zorgen dat je je snel thuisvoelt en een (sociaal) netwerk opbouwt. Indien nodig helpen we je ook aan contacten binnen de kinderopvang of mogelijke werkgevers voor je partner. 

Lees meer informatie over de pilot.

Waarom naar Zeeland te komen?

Samen met De huisartsenconnectie laten opleidende huisartsen de aiossen in Zeeland zien wat de voordelen zijn van deze regio. Bijvoorbeeld de persoonlijke, haast familiaire benadering van patiënten en collega's, het overzichtelijke netwerk en de korte lijntjes naar specialisten. “Doorverwijzen verloopt soepel en snel en je legt hier makkelijk contacten. Ik zie ook dat veel jonge artsen naar elkaar toe trekken en soms zelfs bevriend raken”, merkt opleider Marije Hegi op. Er is ruimte voor aandacht en dat is vooral in een leertraject heel fijn. Lees het gehele artikel!

"Zeeland ver weg of jaren achtergebleven? Helemaal niet! Oké, met mijn Zeeuwse roots ben ik positief bevooroordeeld. Maar ook zonder dat heeft meedoen aan de pilot voordelen. Ik heb het geluk dat ik de hele opleiding hier kan volgen. Zo raak ik niet alleen vertrouwd met ziekenhuizen en collega’s, maar kan ik ook echt iets opbouwen, zoals een huis kopen. Hier krijg je veel ruimte voor je geld. En elke dag een vakantiegevoel! Mijn eerste opleidingspraktijk was in Axel, nu zit ik in de stad Middelburg. Waar ik straks wil werken, weet ik nog niet. Middelburg is een leuke stad met leuke mensen, maar het dorpse trekt me ook. Wat ik wel weet is dat er in Zeeland volop mogelijkheden zijn voor huisartsen. Veel oudere praktijkhouders willen een opvolger, het is een flinke uitdaging om de huisartsenzorg hier op peil te houden. Die ambitie heb ik. Dus ik ben nog steeds blij dat ik in Zeeland mag werken!”
Rosanne Janse, Derdejaars AIOS