AIOS Tim Molenaar aan tafel bij live televisieprogramma 'Dit is de middag'. 

1 juni 2023

Woensdag 31 mei was Tim Molenaar, Arts In Opleiding tot Specialist (AIOS) en Chief Medical Information Officer (CMIO) van ZHCo-PeriScaldes, te gast bij 'Dit is de middag' van de EO. Om samen met huisarts Erika de Ruiter uit West-Friesland te praten over het huisartsentekort in Nederland.

De aflevering kun je terugkijken via NPO Start. Waarom juist "onze" Tim aan tafel zat lees je hier. 

De insteek van het televisieprogramma? Huisartsen zijn de hoeksteen van de Nederlandse gezondheidszorg. Maar vooral in krimpregio's is het gebrek aan huisartsen groot. Hoe gaan ze daar in Zeeland en in de kop van Noord-Holland mee om, vraagt presentatrice Margje Fikse aan haar gasten. Dat kan Tim Molenaar als geen ander vertellen. Hij is zelf een goed voorbeeld van hoe het Programma Continuïteit Huisartsenzorg in Zeeland van ZHCo-PeriScaldes inspeelt op deze uitdaging. 

Opgegroeid in de randstad en nu helemaal gesetteld in Goes. Tim vertelt dat hij geen moment spijt heeft van zijn keuze om de randstad te verlaten. Hij is helemaal verknocht aan Zeeland. Tim: "Er zijn hier zoveel mogelijkheden, om het huisartsenvak uit te oefenen zoals je dat zelf wilt." Hij benadrukt in het programma dat het een ontzettend mooi beroep is, ondanks de soms negatieve berichtgeving in het nieuws. 
Meer weten over Tim? Waarom hij gekozen heeft voor de Erasmus MC pilot Zeeland en hoe hij hier met zijn gezin het geluk heeft gevonden lees je in zijn verhaal.