Ik dacht dat ik nooit weg zou gaan uit Rotterdam, toch stap ik nu in Goes de voordeur uit. 

Tim Molenaars, 3e jaars AIOS, Erasmus MC pilot Zeeland

Kitesurfen aan de Zeeuwse kust was de enige verbinding die ik met de provincie had. Ons netwerk lag in Rotterdam.

Mijn partner en ik kenden er ook nauwelijks mensen, in Rotterdam lag ons netwerk. Pas toen we een leeftijd bereikten waarop we wat dieper gingen nadenken over onze leef-, werk- en woonwensen voor de toekomst, kwam Zeeland in beeld. 

De Erasmus MC pilot Zeeland bood een mooie kans. Dit is echt een fijne en leerzame manier om kennis te maken met een hele regio en de bijbehorende zorg. Ik begon in Kortgene, waar ik huisartsenzorg in een landelijke omgeving leerde kennen. Een hele warme ervaring. Ik voelde me echt onderdeel van het leven daar. Op dit moment woon ik in Goes en werk ik in de praktijk De Getijden in Vlissingen. Wat door de stedelijke omgeving weer een hele andere, maar ook weer leuke ervaring is. Het is er groot en modern en als ik de ervaringen van mijn studiegenoten mag geloven, is de problematiek in Vlissingen net zo uitdagend als die in Rotterdam. Een voor mij wel belangrijk verschil, is dat je hier echt je vak kunt uitoefenen zoals jij dat wil. Het aanbod in de zorg is zo verschillend dat er voor iedereen iets tussen zit. Er ligt hier ook veel potentie op het gebied van zelfontwikkeling. Hele aantrekkelijke pluspunten, ik kan het iedereen aanraden om hier eens te kijken. 

Mocht je als AIOS nog vragen of zorgen hebben, dan is ZHCo-PeriScaldes er om je te helpen. Vanuit het programma Continuïteit Huisartsenzorg faciliteren ze zaken of zorgen ze voor onderling contact met het Erasmus MC, kortom: ze kunnen je ondersteunen tijdens de opstart van je loopbaan en daarna. Dat is wel uniek. Als je aangeeft waar je naar op zoek bent, dan delen ze graag hun contacten met je. En als ze merken dat je iets leuk vindt en/of goed kunt dan betrekken ze je bij wat ze doen als coöperatie en zetten je in binnen de sector. Dat vind ik een sterk punt. 

Inmiddels zijn wij helemaal gesetteld in Goes en bouwen we aan ons netwerk. Mijn partner heeft een leuke baan gevonden en binnen een jaar al een hele vriendinnengroep verzameld. Met ons kindje genieten we van muziekles, zwemmen, het theater en eropuit gaan in de altijd aanwezige natuur. Ik zie mezelf over een paar jaar een praktijk runnen. Sowieso in Zeeland, maar of het de stad of het platteland wordt, dat weet ik nog niet. Moeilijk kiezen. Zoveel vrijheid, op alle fronten.