Ik voelde me als beginnend huisarts enorm welkom!

9 oktober 2023

Beginnend huisarts Hester van Oorschot nam een hele zomervakantie waar in Zeeland.

Na het afronden van de huisartsenopleiding in Nijmegen was ze op zoek naar een nieuwe uitdaging. Ze besloot de Nederlandse grenzen op te zoeken en richtte zich op de Waddeneilanden en Zeeland. Om te zien of en hoe een andere werkomgeving effect heeft op het vak. Online vond ze een leuke vacature bij praktijk De Vleugelnoot in Middelburg. Een zomerwaarneming van zes weken in de huisartspraktijk, maar ook enkele diensten op de huisartsenpost. Haar ontvangst voelde als een warm bad. “Het contact met de praktijk verliep heel soepel en het regelen van diensten en de administratie was binnen no-time gedaan. Ik kreeg ook gelijk ‘Welkom in Zeeland’ post thuisgestuurd”, vertelt Hester. 

Naast de manier van welkom heten beviel de huisartsenzorg zelf haar ook heel goed. “Je hebt te maken met een gevarieerde populatie, waaronder toeristen. Daar hoort andere problematiek bij, waaronder: vishaken verwijderen en oester-verwondingen verzorgen. Het geeft een leuke, nieuwe impuls aan het werk”, licht Hester toe. Het kleine team, het intensieve samenwerken met andere instanties en directe collega’s en de persoonsgerichte aanpak dragen hier ook aan bij. Dit bevordert de kwaliteit van de zorg en verhoogt het werkplezier, vindt ze.

Op dit moment werkt Hester bij een asielzoekerscentrum in haar eigen regio en neemt ze op verschillende locaties waar. In de toekomst runt ze graag een eigen praktijk. Het waar, hoe en met wie gaat ze nog verder uitdenken. “Gezien mijn ervaring met de Zeeuwse huisartsenzorg en de organisatie ervan, is Zeeland ook een optie. Ik kan werken in deze provincie zeker aanbevelen. In het speciaal aan beginnende huisartsen, je wordt heel fijn ontvangen en goed begeleid”, zegt Hester. Komende zomer komt ze waarschijnlijk weer waarnemen én genieten van de Zeeuwse natuur!

Ook aan de slag in Zeeland? Bekijk de vacatures!