Willeke verkoos Souburg boven Dordrecht, Alkmaar en Amsterdam

Willeke Blazis, Zelfstandig waarnemend huisarts, Souburg

 

Het hele eiland lijkt hier wel één grote stad, een vriendelijk en gemoedelijk geheel!

Ik had het prima naar mijn zin in Dordrecht. Toch bevindt ons thuis zich nu in het Zeeuwse Oost-Souburg. Een samenloop van omstandigheden ging hieraan vooraf. Mijn man Stephan volgde de opleiding tot klinisch fysicus, medisch specialist met een natuurkundige achtergrond. Toen dit bijna op zijn einde liep, werd het tijd om te oriënteren naar een baan. Daarbij ontstond eigenlijk ook de wens om ruimer te wonen met veel buitenruimte. Mijn wensenlijstje werd nog wat langer dan dat en een tikkeltje onrealistisch, maar we vonden wat we zochten! Meer ruimte in en om het huis, een rustige buurt waar de kinderen lekker kunnen spelen en toch ook de reuring van de stad. We hebben daar zeker 2 jaar voor rondgekeken. Alkmaar en Amsterdam hebben we serieus overwogen. Tot er een mooie functie op Stephan zijn pad kwam bij het Adrz in Goes. Zo kwam Zeeland in beeld en daar konden we alles van ons lijstje afvinken. 

Op een puntje na. Want waar ga ik zelf aan de slag? Hoe wil ik mij als huisarts inzetten in deze regio? Ik kwam in contact met Annemarie Noordhoek van De huisartsenconnectie. Zij vertelde mij over de huisartsenzorg, soorten praktijken en initiatieven in Zeeland. Ik werk nu als waarnemend huisarts op zelfstandige basis bij verschillende praktijken. Ook werk ik een dag in de week in de noodopvang voor asielzoekers in Vlissingen voor het houden van spreekuur. Daarnaast oriënteer ik me volop in wat ik Zeeland kan bieden en andersom. Daar is gelukkig alle ruimte en begrip voor. Iets wat ik heel belangrijk vind. 

Het leven in Oost-Souburg is eigenlijk niet heel veel anders dan in Dordrecht. Behalve dan de extra ruimte. Met het gezin kamperen we graag, maar wanneer we niet op pad zijn, wandelen we veel. Het strand is favoriet! Een bezoekje aan de stad is daar een mooie afwisseling op. Al voelt het hele schiereiland, Walcheren, wel een beetje als één grote stad. Alles en iedereen lijkt hier met elkaar in verbinding te staan. Het is gemoedelijk en de mensen zijn erg vriendelijk. Zowel privé als in het werk. Men is behulpzaam en het valt me op dat hier veel vruchtbare samenwerkingen zijn. Ik ben met open armen ontvangen.

Vrijheid ervaren is voor mij belangrijk. Dat hoop en denk ik hier dan ook te vinden. Ik ben me opnieuw aan het oriënteren op wat ik leuk vind en waar behoefte aan is. Ik deed een cursus Outdoor Medicine Advanced Wilderness Life Support, misschien dat ik iets met die acute geneeskunde kan doen. Of een combinatie. Praktijkhouder was nooit iets wat ik ambieerde, maar als ik zie hoe praktijken hier zijn ingericht en hoe ik ontlast zou kunnen worden voor de dingen waar ik tegenop zie, sluit ik zelfs dat niet uit!