Het kennismakings-
weekend bleek een waardevolle minivakantie.

Lotte Raadschilders, Waarnemend huisarts

 

Op een enkel bezoek aan Middelburg na was ik eigenlijk nog nooit in Zeeland geweest.

Ik ben geboren in Wageningen, maar ik kom uit een expat gezin en kwam daar eigenlijk maar 2 maanden per jaar. We woonden in het buitenland, in kustplaatsen. De zee voelt voor mij als thuis. Tijdens mijn studie aan het Erasmus MC in Rotterdam, woonde ik met mijn man in Breda. Toen ik klaar was gingen we nadenken over settelen. Door een AIOS-dag in Zeeland kwam de kustprovincie in beeld. Na afloop hiervan bezocht ik het strand en begon het meteen te kriebelen.

Via een collega kwam ik in contact met Annemarie Noordhoek, de programmamanager van Continuïteit Huisartsenzorg, zij vertelde mij over de oriëntatiedagen. Voor deze dagen mag je aangeven wat je wensen zijn qua eventuele woon- en werkplek en wat voor soort praktijken je aanspreken. Zij zoeken passende praktijken en samen stel je dan een programma samen. Ik verbleef een nacht in een Middelburg’s hotel, ben lekker uit eten geweest en heb deze stad en omgeving echt beleefd. Een dagdeel mocht ik op pad met een gepensioneerd huisarts. Die heeft me verschillende praktijken en praktijkvormen laten zien, zowel in de stad als in het dorp. Een waardevol bezoek, eigenlijk een soort minivakantie.

Toen ik nog iets beter wist wat ik wilde, ben ik teruggegaan naar een aantal praktijken. In een daarvan werk ik nu. Ik neem waar bij twee huisartspraktijken in Vlissingen en draai diensten bij de HAP. Wat me het meest aanspreekt in de Zeeuwse werkwijze zijn de samenwerkingen en de toekomstgerichte aanpak. Daarin lopen ze hier wel voor! Dat maakt het heel aantrekkelijk om hier te werken. Er zijn veel mogelijkheden, ook met betrekking tot praktijkovername. Hierbij kun je door De huisartsenconnectie ook goed ondersteund worden.

Ik wil zelf graag praktijkhouder worden. Van een praktijk waar verduurzaming een belangrijk thema is. Dit wil ik dan terug laten komen in de praktijkvoering, de praktische zaken en het omgaan met medicatie en leefstijl. Mooi dat dat hier kan. In theorie ben ik al een beetje bezig met deze toekomstplannen. 

De belangrijkste redenen om naar Zeeland te komen zijn rust en ruimte. Rust op een positieve manier, alles gaat iets relaxter. Je hebt meer tijd om dingen met aandacht te doen en voor leuke activiteiten in de vrije tijd. Ruimte om te kiezen voor verschillende scholen, opvangvormen of hobby's en om veel meer buiten te leven. In de stad is veel groen en er zijn voldoende speelplekken. En dan heb je ook nog de luxe dat je zo op het strand bent. 

Het leggen van contacten verloopt soepel. Zowel privé als in mijn werk bouw ik aan een fijn netwerk, via speeldates van de kinderen en collega’s. Je wordt in Zeeland sowieso heel goed opgevangen. Er wordt met je meegedacht en er is voldoende werk aanwezig. Je hebt wat te kiezen. Een goede balans vinden tussen werk en vrije tijd lukt mij ook goed, dat lijkt me voor startende huisartsen erg waardevol.

Is Zeeland ook de perfecte werkplek voor jou?

Maak kennis en kom erachter!