Alles is hier mogelijk, zowel fulltime als parttime

Bastiaan, Praktijkhouder Huisartsenpraktijk Souburg, Oost-Souburg

Praktijkhouder in Zeeland. Dat was het doel wat ik voor ogen had. Want hier heb je alle vrijheid en mogelijkheden.

En dus verhuisde ik van Den Haag naar Middelburg. In januari 2020 werd ik waarnemer in Oost-Souburg en in juli nam ik de praktijk over. Al snel vond ik ook een woning in Middelburg. Het hele gezin woont er met plezier. Er is veel minder gehaast dan in Den Haag en alle voorzieningen zijn aanwezig: restaurants, bioscopen, winkels, sportscholen, verenigingen, het is hier allemaal binnen handbereik. Er is maar één verschil met de randstad: de huizenprijzen. Hier heb je meer huis voor je geld.

Het wonen en het werken is hier fijn. Omdat er zoveel vraag naar huisartsen is in Zeeland, kun je je werk hier inrichten zoals jij dat wil. Er is plek voor allerlei functies, zowel parttime als fulltime. Dat bedoelde ik met die vrijheid en mogelijkheden. Dat er een tekort aan huisartsen is, betekent niet dat je harder moet werken. Juist om die reden zijn hier veel initiatieven om de lasten en de druk te verdelen. Onder collega’s wordt bijvoorbeeld ziekte opgevangen. Ik ervaar ook veel ondersteuning vanuit ZHCo-PeriScaldes en zorgverzekeraar CZ. Ze hielpen mij snel aan een opvolger voor mijn praktijkmanager. En neem een initiatief als Kerngezond in Vlissingen, waarin we de verbinding leggen met het sociaal domein.

Zeeland is echt een hele fijne plek om te werken. Aan beginnende artsen zou ik dan ook willen meegeven: kom eens een keer werken, dan merk je vanzelf hoe fijn het hier is.