Werk en vakantie gaan hier hand in hand

Bart-Jan, Huisartsenpraktijk Bruin, Middelburg

In Zeeland vond ik de solo-praktijk die ik wilde overnemen. En Middelburg werd mijn woonplaats.

En dat terwijl ik in Utrecht woonde en vooral in die provincie naar een eigen praktijk zocht. Mijn vrouw en ik zijn blij dat we de stap hebben gezet. Eigenlijk stelde een baan voor mijn vrouw ons voor de keuze. Ze is geboren en getogen in Goes en dat maakte haar nieuwsgierig om na 15 jaar ‘terug te keren’ naar Zeeland. We doken in het idee en zochten een woning. Dat bleek lastig. 

ZHCo-PeriScaldes vertelde mij over een oriëntatieweekend: een arrangement om jonge artsen kennis te laten maken met de provincie en de mogelijkheden. Omdat ik hier niemand kende kon ik hierop meeliften en zo kreeg ik hulp. Onder meer door samen met oud-huisarts Roel Ubbels op bezoek te gaan bij vier praktijken. Daar kon ik praten met de praktijkhouders. We vonden een huis en in april 2023 heb ik een solo-praktijk overgenomen in Medisch Centrum Kalverstraat in Middelburg.

Dat matchingsproces, de ondersteuning en het meedenken vanuit de ZHCo-PeriScaldes vind ik echt uniek voor Zeeland. Het was ook heel fijn, want het was ook spannend. Ik had het erg naar mijn zin in Utrecht en kénde eigenlijk alleen Utrecht. Wonen in het centrum van een stad, het bruisende ervan, dat past bij mij. Middelburg heeft het. Er is reuring, er wordt veel georganiseerd, er zijn goede koffietentjes en restaurants. En alles is dichtbij.

Deze stap heeft mij veel rust in mijn hoofd gebracht. Het ene moment ben ik aan het werk en even later in vakantiestemming aan het kitesurfen. Ik doe het werk wat ik het liefste wil doen en alles is in balans.