Dankbaar dat je helpt met gezond­heids­problemen

Arend, Praktijkhouder groepspraktijk, Roozenburglaan

Ik stuurde de De huisartsenconnectie een berichtje over mijn komst naar Zeeland en dat ik er aan de slag wilde als waarnemer.

Al snel ontving ik een reactie en kon ik bij mogelijk passende praktijken langsgaan. Natuurlijk was het spannend hoe het mijn vrouw Sarah en mij zou gaan bevallen in Zeeland. Je wordt ook huisarts in Zeeland en je krijgt te maken met de Zeeuwse bevolking. Maar in januari 2015 verlieten we Tilburg en gingen ervoor. Het beviel zo goed, dat we na ruim een jaar huren, een woning kochten in Zierikzee. Daar voelden we ons gelijk thuis. En huisartsenpraktijk Roozenburglaan in Middelburg, waar ik als vaste waarnemer begon, daar ben ik niet meer weg gegaan.

Er zijn allerlei mogelijkheden om het werk als huisarts in te richten, zoals dat bij jouw ambities past. Je krijgt alle hulp die je nodig hebt. Wat ook niet onbelangrijk is, is dat Zeeland ook de partners voldoende carrièremogelijkheden biedt.

Ik heb me altijd heel vrij gevoeld hier. Bijna het hele jaar, vooral in de zomer natuurlijk, zie je hier vakantiegangers. Dat vakantiegevoel, dat voel je zelf ook een beetje. Wanneer ik vanaf de Zeelandbrug zeilbootjes over het water zie glijden in de zon, dan geeft me dat een fijn gevoel. Wandelen met de honden, zeilen, picknick op het strand met een duik in zee; dat vakantiegevoel is voor ons een pluspunt van Zeeland.

Mijn advies aan huisartsen? Kom eens waarnemen en ervaar hoe het is. Oh, en Zeeuwen zijn niet stug. Wel hartelijk en dankbaar. Dankbaar dat je hun arts bent en hen helpt met gezondheidsproblemen. Dat uiten ze ook. Ik heb mijn plek wel gevonden hier.”