Je leert hier heel snel mensen kennen

Rosanne, HIDHA bij Huisartsenpraktijk De Waagin Brouwershaven en Scharendijke

In Spijkenisse, daar groeide ik op. Ik liep stage in Zeeland en nu woon en werk ik zelfs in Zeeland.

Tijdens mijn laatste jaar van de opleiding, in 2017 en 2018, liep ik stage in Zeeland en daar ben ik blijven hangen. Dertig uur per week werk ik hier nu als Hidha, huisarts in loondienst van een andere huisarts. En dat bevalt me uitstekend. Het praktijkhouderschap was heel voor de hand liggend, maar het paste niet in de fase van mijn leven op dat moment. En eigenlijk ligt dit me ook beter, het is een goede beslissing geweest.

In 2020 verhuisden we naar Zierikzee. Je leert hier snel mensen kennen en bouwt snel een sociaal netwerk op. Dat de kinderen lid zijn van een sportclub werkt ook mee natuurlijk en het schoolplein is ook een plek waar we snel mensen ontmoeten.

De grootste misvatting over Zeeland is dat het heel plattelands is. Natuurlijk, het is ook minder druk en levendig dan de randstad, maar je krijgt daar wel andere dingen voor terug die voor ons als gezin met jonge kinderen wel fijn zijn. Het is hier vrijer en rustiger. En mensen zijn hier sportiever. Iedereen is in beweging. Ja wij ook.

Huisarts zijn in Zeeland betekent ook samenwerken met andere huisartsen. We hebben een appgroep met alle huisartsen van Schouwen-Duiveland. Zo kunnen we onderling problemen oplossen zoals het regelen van opvang bij ziekte. Men is hier heel collegiaal. Als je het leuk vindt om in een gemeenschap te dokteren en ook het samenwerken leuk vindt met je collega huisartsen, dan zit je in Zeeland goed.