Samenwerken geeft mij energie! 

Jacorine, Hidha SenS en Vluchtelingenopvang, Goes

Het was best even wennen, toen ik op mijn 12e vanuit Lelystad naar Zeeland verhuisde, maar nu kan ik me niet anders voorstellen!

Na het afronden van de huisartsenopleiding in België, ging ik op verschillende plekken in Zeeland aan de slag als waarnemer. Tot ik in loondienst kon starten bij SenS in Goes: mijn droompraktijk! Waarom? Ik hou van het stadse, het multiculturele en dat heb je in Goes. Daarnaast werk ik graag samen met collega huisartsen. We kunnen met elkaar sparren, kennis delen, elkaar helpen en ook gewoon gezellig samen lunchen. Samenwerken geeft mij energie!

De zorg in Zeeland is kleinschalig, waardoor je snel veel mensen kent in de sector. Dat is echt een voordeel. In vergelijking met België is de zorg in Nederland sowieso heel goed georganiseerd. Specifiek in Zeeland hebben de HAP’s een erg goed imago. Het is vaak druk, maar het loopt heel soepel. Dat komt mede doordat collega’s oog voor elkaar hebben. Huisartsen uit andere regio’s vinden het ook altijd fijn om hier waar te nemen. In Zeeland heb je de luxe dat je eigenlijk alles kunt doen wat je wil doen. Een nieuwe praktijk beginnen, in loondienst, waarnemen. Wat voor jou het meest ideaal is. 

Een dag in de week werk ik in het AZC en heb ik een eigen ruimte waar ik samen met een verpleegkundige het inloopspreekuur organiseer. Dit maakt mijn baan perfect! Het multiculturele trekt mij heel erg en dat heb je dus niet alleen in de randstad. Tijdens het inloopspreekuur kan ik voldoende tijd nemen voor patiënten. Dat is heel waardevol. Op deze manier kan ik ze echt goed helpen. In hun zorgvraag, maar ik kan ook naar het verhaal achter de persoon luisteren. Dit wordt gewaardeerd en geeft mij veel voldoening.

Ik woon waar ik werk, in Goes, hier heb ik alles binnen handbereik. Ik speel harp en zing graag. Ook mijn kinderen zijn muzikaal en zitten op een muziekschool niet ver van ons huis. Het is sowieso een fijne omgeving voor de kids. Ze kunnen hier veilig opgroeien en snel dingen zelfstandig doen. Dat geeft een gevoel van vrijheid. Ze hoeven zich niet te vervelen. Naast muziek maken is er nog de voetbal en scouting. Er is genoeg te doen voor het hele gezin. Wat een rijkdom!

Of ik nog wensen heb voor de toekomst? De praktijk probeert de stap te zetten naar een gezondheidscentrum. Ik hoop dat dit lukt, want daar kijk ik naar uit. Om daar met alle huisartsen samen te werken en er te zijn voor deze grote groep patiënten. Korte lijnen maken het echt heel aantrekkelijk hier. Ik kan het iedereen aanraden. Ik heb het hier heel fijn, op alle vlakken en dat gun ik anderen ook! Je kunt hier precies doen of creëren wat je wilt en daarbij ook nog eens hulp ontvangen van collega’s en Huisartsen in Zeeland.